Gevulde paprika's
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de bulgur volgens de instructie op verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd de ui, courgette en aubergine in kleine stukjes en leg in een ovenschaal. Pers de knoflook fijn over de groenten. Besprenkel met een eetlepel olijfolie, bestrooi met de gemengde Italiaanse kruiden en zet 5 minuten in de oven. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. De steel mag blijven zitten. Wrijf de binnen- en buitenzijde in met olijfolie. Leg de paprika’s in een grote ovenschaal. Maak een mengsel van de bulgur, tapenade, aubergine en courgette en vul daarmee de paprika’s. Zet circa 20 minuten in de oven. Meng de hummus met de Griekse yoghurt. Serveer de paprika’s met de hummusyoghurt en maak af met de verse tijm.
Ingrediënten
- 6 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 250 gr tapenade
- 200 gr bulgur
- 4 el hummus
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 4 takjes verse tijm
- versgemalen peper en zout
Receptnummer: 2955