Vegetarische roerbakschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Maak de peper schoon, verwijder alle pitjes en snijd fijn. Pel de tenen knoflook en hak deze fijn. Snijd de courgettes in kleine reepjes. Rasp de schil van de citroen. Zet een grote wok op het vuur. Laat de wok op temperatuur komen. Rooster eerst de pijnboompitjes lichtbruin in de droge pan en zet deze apart. Dan de olie in de wok. Heet laten worden en dan in ca. 30 seconden de knoflook en peper bakken. Courgette toevoegen en weer 30 seconden bakken. Dan het vuur laag draaien en hand voor hand de spinazie toevoegen. Blijf goed omscheppen en langzaam de spinazie laten slinken. Voeg dan de citroenrasp en basilicum toe. Nog even husselen en dan verdelen over vier borden. Maak af met geschaafde Parmezaan en de pijnboompitjes. Serveer met een lekkere pasta.
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 600 gr spinazie
- 2 citroen
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 3 el pijnboompitten
- 30 gr verse basilicum
- 50 gr Parmezaanse kaas
- versgemalen zout en peper
- 4 el zonnebloemolie
Receptnummer: 2949