Vier heerlijke lentedips
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht
Bereiding
Artisjokken tuinboontjes dip: Kook de tuinboontjes 5 minuten beetgaar en laat afkoelen. Hak de ui fijn en bak in 2 eetlepels olijfolie samen met de dragon gedurende 5 minuten. Halveer de artisjokken. Doe de tuinboontjes, artisjokken, de rest van de olijfolie, citroen-sap en de helft van de pistachenootjes in een hoge mengbeker. Pureer met een staaf-mixer tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de dip in een mooi schaaltje en strooi de rest van de pistachenootjes erover. Worteldip paprika met komijn: Schil de wortels met een dunschiller en snijd in stukken. Snijd de paprika en rode ui in stukjes. Fruit de ui en paprika 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de kerstomaatjes, het komijnzaad en de stukken wortel toe. Bak 3 minuten mee. Blus af met 250 ml tuinkruidenbouillon en laat 10 minuten zachtjes stoven tot de wortel beetgaar is. Doe alles in een mengbeker en pureer tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper. Bietendip met gebakken ui: Snijd de rode uien in halve ringen en bak deze in de olijfolie 10 minuten op zacht vuur. Snijd de bietjes in blokjes. Voeg de bietenblokjes, venkelzaad, sinaasappelschil en de peterselie bij de gebakken uien. Bak nog 5 minuten verder. Doe alles in een hoge maatbeker en pureer tot een lekkere dip. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Zalm citroendip: Breng de bouillon aan de kook. Leg de zalm erin en laat 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Verdeel de zalm in vlokken en doe in een schaal. Meng het sap en rasp van de citroen en de dille door de mayonaise. En meng het voor-zichtig met de vlokken zalm. Maal er wat versgemalen peper over. Klaar is je zalm-citroendip.
Ingrediënten
- Artisjokken tuinboontjes dip:
- 1 blik artisjokharten, 250 gr diepvries tuin-boontjes, 1 ui, 2 tl dragon, 1 el fijngehakte munt, 4 el olijfolie, 2 el citroensap, 50 gr fijngehakte pistachenootjes
- Worteldip paprika met komijn:
- ½ bos worteltjes, 1 gele paprika,
- 1 rode ui, 8 kerstomaatjes,
- 2 tl komijnzaadjes,
- 4 el olijfolie
- Bietendip met gebakken ui:
- 2 rode uien, 4 el olijfolie, 4 gekookte bietjes, 2 tl venkelzaad, 1 el geraspte sinaasappelschil, 1 el fijngehakte peterselie
- Zalm citroendip:
- 250 gr zalmfilet met huid, 1/2 liter tuin-kruidenbouillon, rasp en sap van een citroen, 4 el citroenmayonaise,
- 1 el fijngehakte dille
Receptnummer: 2942