0db89d75110dee69e3dddf741b63aca3d21eb0779https://www.lekkermakkelijk.nl

Brussels lofschotel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Ver-wijder de harde kern. Breng een pan water aan de kook en laat de witlof circa 8 minuten zacht koken. Snijd de plakken ham in stroken. Giet de witlof af in een vergiet en druk voorzichtig het vocht eruit. Wikkel de gehalveerde stronken in de ham. Neem een ovenschaal en verdeel de witlofrolletjes. Strooi de kaas en verdeel de boter in klontjes. Verdeel de tijm en het amandelschaafsel. Plaats de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven. Lekker met voorgekookte ge-

Ingrediënten

  • 800 gr witlof
  • 200 gr beenham
  • 200 gr geraspte oude kaas
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 30 gr ongezouten
  • 50 gr amandelschaafsel

Receptnummer: 2940


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18