Aspergesoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - 4 personen - 75 minuten
Bereiding
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en pan met water, voeg een bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Snipper het sja-lotje. Neem na circa 15 minuten de asperges uit de pan, voeg het sjalotje toe en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 4 cm. Zet een soeppan op laag vuur en smelt daarin de boter. Strooi de bloem erover, roer deze door de boter en laat kort bruisen. Blijf goed roeren en laat niet verbranden. Schenk nu beetje voor beetje het kookvocht erbij en blijf roeren om klonten te voorkomen. Voeg de stukjes asperge toe en laat de soep circa 15 minuten op laag vuur doorkoken. Breng op smaak wat zout en peper. Kook de eieren hard, even laten schrikken met koud water, dan pellen en fijnprakken met een vork. Rol de plakjes ham tot een rolletjes en snijd deze in stukjes. Leg de hamrolletjes in de borden. Schenk de soep voorzichtig in de borden. Voeg de stukjes ei toe en maak af met fijngesneden bieslook.
Ingrediƫnten
- 600 gr witte asperges
- 2 el verse peterselie 1 sjalotje
- verse bieslook
- 150 gr gesneden ham
- 2 eieren
- 4 el verse slagroom
- 40 gr tarwebloem
- 40 gr ongezouten boter
- 1 kippenbouillon-tablet
- 2 liter kraanwater
Receptnummer: 2937