Kwarktaart met sinaasappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Lente - 8 personen - 210 minuten
Bereiding
Bodem: Smelt de kokosolie. Doe de koek, ontpitte dadels, noten en havermout in de kom van đe keukenmachine en pulse tot grof kruim. Voeg de gesmolten kokosolie toe en pulse nog even kort. Druk het koekmengsel op de bodem van de met bakpapier bekleedde springvorm. Vulling: Doe de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 4 eetlepels honing. Klop de kwark los en meng met de slagroom. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het vrijgekomen sap op. Verwarm in een pannetje het sinaasappelsap. Haal van het vuur en los hier al roerend de uitgeknepen gelatine aan toe. Schep een kwart van het slagroom kwark mengsel door de opgeloste gelatine en roer dit weer door de rest van het slagroom kwark mengsel. Schenk het mengsel op de koekbodem en druk de helft van de sinaasappelparten in de kwark. Dek af met folie en laat 4 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren de rest van de sinaasappel mengen met 4 eetlepels sinaasappeljam en over de taart verdelen.
Ingrediënten
- voor de bodem
- 6 Bastognekoken
- 6 dadels
- 50 gr noten,
- 70 gr havermout
- 40 gr kokosolie, snufje zout
- voor de vulling
- 4 handsinaasappels
- 1 el honing
- 4 el sinaasappeljam
- 8 blaadjes gelatine
- 3 el water
- 1 tl vanillepoeder
- 250 ml slagroom
- 800 gr magere kwark
- Extra: springvorm van circa 22 cm
Receptnummer: 2930