Tagliatelle met varkensfiletlapjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bakplaat, verdeel de gesneden ingrediënten en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat ze even staan in een bakje. Besmeer de filetlapjes met olijfolie en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de filetlapjes ca. 6 minuten op middelhoog vuur en keer ze af en toe. Haal de groenten uit de oven. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper. Maak de rucola aan met wat balsamicoazijn en wat olijfolie. Meng de saus met de rucola en de pasta in een grote platte schaal. Verdeel het vlees over de pasta. Maak af met de pijnboompitjes.
Ingrediënten
- 2 varkensfiletlapjes
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 50 gr rucola
- 1 teentje knoflook
- 30 gr pijnboompitten
- 2 el Italiaanse gedroogde kruiden
- 250 gr tagliatelle
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 2921