Kruidnoten bakken
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 6 personen - 60 minuten
Bereiding
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de speculaaskruiden door. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg de suiker, melk en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 centimeter dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 centimeter en rol elk stukje tot een balletje. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg daarop de balletjes. Druk ze licht aan en bak circa 20 minuten in de oven. Laat de kruidnoten afkoelen.
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 el speculaaskruiden
- 100 g bruine basterdsuiker
- 100 g koude boter
- 2 el melk
Receptnummer: 292
Reageren
Meer smakelijke recepten
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door he...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...
Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje d...
Voorbereiding Neem grote kom of emmer. Rozijnen wassen en weken in 1 dl water + 2 eetlepels suiker. (evt. een paar borrelglaasjes brandewijn of rum) ...
Snijd de boter in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek...