Gevulde brunchbroodjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 140 minuten
Bereiding
Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. Pel de eitjes en hak de dille fijn en zo ook de bieslook en de peterselie. Hak de lente-uitjes fijn. Meng de verse kruiden door de crème fraîche. Verdeel het gerezen deeg in zes porties. Vorm elk portie tot een bal. Rol elke bal deeg uit tot een ronde cirkel van circa 15 cm. Verdeel er de zalm over en bestrijk deze met een halve eetlepel tuinkruiden crème fraîche. Maal er wat versgemalen peper over. Leg er een half zachtgekookt eitje op en strooi er wat fijngehakte lente-ui over. Vouw het deeg over de vulling heen en vorm er een mooi rond broodje van. Maak zo de zes broodjes. Bestrijk ze met wat melk en bestrooi met amandelen. Dek af met een theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC en bak de broodjes af gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de dip verder af. Doe de rest van de overgebleven lente-ui, spinazieblaadjes, citroensap en mayonaise bij de tuinkruiden crème fraîche en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Serveer de dip bij de heerlijke broodjes.
Ingrediënten
- 200 gr gerookte zalm
- 1 handje verse spinazieblaadjes
- 1 bos lente-uitjes
- ½ bosje verse dille, verse bieslook
- en peterselie
- sap van een kwart citroen
- 6 half hardgekookte eitjes
- 1 pak witbrood mix
- 250 ml crème fraîche
- 2 el citroenmayonaise
Receptnummer: 2909