Doperwten-avocadosoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van de lente-uitjes in stukjes. Doe de bouillon, Griekse yoghurt, citroensap en -rasp, munt, avocadovlees en de spinazie in de blender en mix tot een romige soep. Of doe dit met een staafmixer. Breng goed op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Laat de soep 30 minuten op smaak komen in de koelkast. Snijd de ham in reepjes, hak de pistachenootjes fijn. Verdeel de soep over zes mooie glaasjes en verdeel over elk wat van de hamreepjes en pistachenootjes. Geef de rest er apart bij in een schaaltje. Lekker met bruin stokbrood.
Ingrediënten
- 100 gr achterham
- 225 gr doperwtjes
- 2 avocado’s
- 100 gr verse spinazie
- 1 bosje lente-uitjes
- sap en rasp van 1 halve citroen
- 10 blaadjes verse munt
- 50 gr pistachenootjes
- ½ liter kippenbouillon gekoeld
- 500 gr Griekse yoghurt
Receptnummer: 2904