Courgetterolletjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in mooie linten. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten rusten. Laat ondertussen de tonijn uitlek-ken in een vergiet. Roer de mascarpone los. Voeg de bieslook, citroenschil, kappertjes en de uitgelekte tonijn toe aan de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper. Maak nu de courgetterolletjes. Neem telkens een lint en dep ze aan beide zijden goed droog met keukenpapier. Schep een eetlepel van het tonijnmengsel op de courgettelint en verdeel het over de gehele lengte. Neem nu 4 reepjes bleekselderij en 3 reepjes paprika. Leg deze in een bergje aan het begin op het tonijnmengsel en rol voorzichtig tot een mooi rolletje. Maak zo ook de andere rolletjes. Zet ze rechtop op in een mooie schaal. Strooi er nog wat extra citroenschil over. Serveer met een glas witte wijn.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- 1 bakje mascarpone
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el geschrapte citroenschil plus
- 2 el extra voor de garnering
- 2 el fijngehakte kappertjes
- 4 stengels bleekselderij
- 2 gele paprika’s
Receptnummer: 2902