Wortel-bieten stamppot met kabeljauw
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook water in een pan met deksel voor de aardappelen en wortelen. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de wortel in blokjes en kook ze de laatste 15 minuten met de aardappelen mee. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes. Giet de aardappelen en wortel af, voeg de bietenblokjes toe en stamp ze samen tot een puree. Voeg de helft van de Hüttenkäse en alle melk toe om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met zout & peper. Verhit vlak voor serveren 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 3 minuten. Bestrooi met zout & peper. Serveer de stamppot met de kabeljauw en garneer met de overige Hüttenkäse. Tip: haal de kabeljauw vlak voor het bakken door een laagje bloem. Zo valt hij minder snel uit elkaar.
Ingrediënten
- 1.2 kilo kruimige aardappelen
- 300 gram wortelen
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 400 gram Hüttenkäse
- 100 ml melk
- 4 stukjes kabeljauw (4 x 100 gram)
- 2 el olijfolie
- zout & peper
Receptnummer: 2882