Vegetarische burger met salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Pel de knoflook en de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten af en doe ze met de ui en knoflook in een mengkom en mix deze kort met een staafmixer. Niet te fijn, behoudt de structuur. Voeg nu de spinazie en paprika toe. Weer even mixen. Voeg als laatste de eieren, kruiden en havermout toe. En weer mengen. Als het te nat is kun je nog wat havermout toevoegen. Neem het deeg uit de kom en maak er 4 ballen van. Druk ze plat op een plank tot mooie burgers. Verhit de olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten in 8 tot 10 minuten goudbruin. Voorzichtig draaien, anders vallen ze uit elkaar. Serveer de burgers op een broodje met de sla, tomaatjes en gele paprika en maak er een kleine salade bij
Ingrediënten
- 60 gr verse spinazie
- ½ groene paprika
- 265 gr kikkererwten
- 50 gr havermout
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el kruiden
- 3 el olijfolie
- krop botersla
- 4 tomaten
- 4 grote broodjes
- tomatenketchup
- versgemalen zeezout en zwarte peper
Receptnummer: 2880