Appel-gemberbollen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door het beslag. Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats. Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door. Verhit de olie in een frituurpan of een diepe pan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af). Vorm, met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang, bolletjes beslag en laat deze in de olie glijden. Bak de appel-gemberbollen met ongeveer 5 tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Bestrooi ze daarna met poedersuiker.
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Oliebollen
- 350 ml lauwwarm water (ca. 40°C)
- 150 ml bier
- 2 appels, in kleine stukjes gesneden
- 1 el citroensap
- 50 g gember, in stukjes gesneden
- 75 g rozijnen
- 75 g krenten
- 2 tl kaneel
- snufje poedersuiker
Receptnummer: 288
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...
Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en maak er in de machine een egale...
Mix de boter, suiker en koffie in een kom. Dit kan met de hand of met een mixer. Wanneer de ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je de rest van de i...
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suik...