0298e915f32d7a2f7e19c136246fa1e161aa1148ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zelfgemaakte frieten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

Aardappels schillen en wassen. Aardappels in lengte in plakken snijden van ca. 1 cm dik. Plakken in lengte in repen van ca. 1 cm dik snijden. Patat in ruim water wassen, uit laten lekken en droogdeppen. De frieten nu eerst voorbakken. In frituurpan olie verhitten tot ca. 140 °C. Patat in 3 porties 5 tot 6 minuten gaar, maar niet bruin bakken. Patat af en toe omschudden.Patat uitspreiden op blad en laten afkoelen.Frituurolie verhitten tot 180 °C. Patat in 3 porties in 4 tot 5 minuten goudbruin bakken, af en toe omschudden. Patat in vergiet laten uitlekken en overdoen in een schaal. Bestrooien met zout. Serveren met een lekkere saus.

Ingrediënten

  • 2 kg aardappelen Bildstar
  • zonnebloemolie
  • zout

Receptnummer: 286


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18