Zelfgemaakte frieten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Aardappels schillen en wassen. Aardappels in lengte in plakken snijden van ca. 1 cm dik. Plakken in lengte in repen van ca. 1 cm dik snijden. Patat in ruim water wassen, uit laten lekken en droogdeppen. De frieten nu eerst voorbakken. In frituurpan olie verhitten tot ca. 140 °C. Patat in 3 porties 5 tot 6 minuten gaar, maar niet bruin bakken. Patat af en toe omschudden.Patat uitspreiden op blad en laten afkoelen.Frituurolie verhitten tot 180 °C. Patat in 3 porties in 4 tot 5 minuten goudbruin bakken, af en toe omschudden. Patat in vergiet laten uitlekken en overdoen in een schaal. Bestrooien met zout. Serveren met een lekkere saus.
Ingrediënten
- 2 kg aardappelen Bildstar
- zonnebloemolie
- zout
Receptnummer: 286