Spruiten met varkensschnitzel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een tweede hoge koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 minuten. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten mee. Giet de spruiten af en bak 2 minuten met het spek mee. Breng op smaak met peper. Verhit de rest van de olie in de hoge koekenpan. Bak de varkensschnitzels in 6 minuten gaar. Keer halverwege.
Ingrediƫnten
- 4 gepaneerde varkensschnitzels
- 200 gr magere gerookte spekreepjes
- 700 gr geschoonde spruitjes
- 600 gr krieltjes
- 2 sjalotten
- 7 el zonnebloemolie
Receptnummer: 2850