0970a4f912ad8cc3aea3dbc95e38a3f3c11b43dd4https://www.lekkermakkelijk.nl

Pittige spruitenstamppot

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel spruitjes en prei en snijd de prei in ringen. Verwijder de pitjes van de groene peper en snijd deze in kleine stukjes. Breng de aardappelen in ruim water aan de kook. Wanneer de aardappelen 5 minuten koken gooi je de spruitjes en de prei erbij. Kook nog 10 tot 15 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen en groenten af en gooi ze daarna weer terug in de pan. Bak, terwijl de groenten koken, de spekjes in een kleine koekenpan krokant. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de saucijsjes in de gesmolten boter lekker bruin. Laat de worstjes met een deksel op de pan nog een minuut of 10-15 op laag vuur garen. Stamp de aardappelen en groenten met een stamper door elkaar. Giet de slagroom of kookroom erbij om je stamppot lekker smeuïg te maken. Doe de kruiden, gesneden peper en spekblokjes bij de stamppot en roer nog eens flink door. Serveer de stamppot met de saucijsjes. Voor een extra knapperig effect kun je nog wat geroosterde hazelnoten aan de stamppot toevoegen.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr spruitjes
  • 1 prei
  • 1 groene peper
  • 150 gr spekreepjes
  • 2 tl Chinese vijfkruidenmix
  • scheutje slagroom of kookroom
  • 4 saucijsjes
  • zout en peper

Receptnummer: 2832


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18