Andijviestamppot met gehaktballetjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktkruiden, kneed goed door elkaar en maak hier kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met boter rondom aan. Zet het vuur hierna laag en bak met de deksel op de pan verder. Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje. Stamp de aardappelen fijn, meng hier 1/2 van de melk door samen met een klontje roomboter, mosterd, de geraspte kaas en een snuf zout en peper. Roer dit goed door elkaar zodat een smeuïge puree ontstaat. Is de puree nog te droog? Voeg dan extra warme melk toe. Roer de spekjes en rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviestamppot over de borden. Verdeel hierna de gehaktballetjes over de borden.
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 500 gr gesneden andijvie
- 150 gr spekjes
- 350 gr gehakt
- 2 el paneermeel
- 2 tl gehaktkruiden
- 250 ml koude melk
- 40 gr roomboter, plus boter om in te bakken
- 2 tl dijonmosterd
- 120 gr geraspte oude kaas
- zout en peper
Receptnummer: 2829