Linzensoep met croutons
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Winter - 6 personen - 60 minuten
Bereiding
Hak de wortelen, bleekselderij, knoflook en uien in stukken. Verhit ondertussen olijfolie in een grote soeppan. Voeg de wortelen, bleekselderij, uien, knoflook, het laurierblad, de chilipeper en peper en zout toe. Bak op matig vuur tot de uien zacht en goudbruin zijn. Voeg dan de tomaten uit blik, specerijen, bouillon en gedroogde linzen toe. Breng net aan de kook en laat met het deksel op de pan 30 tot 40 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur als de linzen gaar zijn. Pureer de soep een paar keer met de staafmixer. Als je meer van een gladde soep houdt, pureer de soep dan langer. Het wordt een vrij dikke maaltijdsoep. Als je hem te dik vindt, kun je nog wat bouillon toevoegen. Proef de soep en breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de linzensoep in kommen. Serveer met geroosterd brood.
Ingrediƫnten
- 250 gr gedroogde rode linzen
- 3 wortelen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 gedroogd chilipepertje
- 3 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter groentebouillon
- versgemalen peper en zout
Receptnummer: 2819