Andijviestamppot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm de melk in een steelpannetje. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes bruin en krokant. Neem uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de créme fraîche en spekjes erdoor en breng op smaak met peper.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen kruimig kruimig
- 1 zak andijvie, fijngesneden
- 250 g magere spekreepjes
- 100 ml halfvolle melk
- 25 g boter
- 2 el créme fraîche
- zout en peper
Receptnummer: 279
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....
Andijvie wassen en in reepjes snijden. Aardappelen schillen, wassen, in 20-25 minuten gaar koken en afgieten. Intussen de melk koken. Gekookte aardapp...