Kokos-abrikozen plaatkoek met chocolade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest
Bereiding
Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mespunt zout toe. Schep alles goed om en laat 8 minuten doorkoken tot de abrikozen het sinaasappelsap hebben opgenomen. Laat 5 minuten afkoelen. Doe dan de abrikozen met de gemalen kokos in de keukenmachine en draai tot een smeuïge pasta. Vet de bakvorm in met wat boter en leg er een vel bakpapier in. Verdeel het abrikozen-kokospasta-mengsel gelijkmatig over de bodem. Maak een klein opstand randje met beide duimen. Zet het 15 minuten in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade. Breng hiervoor een pan met water aan de kook waar een glazen kom in past. De kom mag het water niet raken. Hak de chocolade grof en voeg samen met de boter in de kom. Haal de kokos-abrikozen plaatkoek uit de vriezer en schenk de gesmolten chocolade erover. Verdeel de blauwe bessen en de kokosvlokken erover. Laat 1 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Klaar om te serveren.
Ingrediënten
- 500 gr gedroogde abrikozen
- 300 ml verse sinaasappelsap
- 2 tl kaneelpoeder, merg van een vanillestokje, mespuntje zeezout
- 250 gr geraspte kokos
- 100 gr pure en 100 gr melkchocolade
- 2 el boter
- 100 gr blauwe bessen
- 4 el kokosvlokken
- Bakblik van 18 à 20 cm, bakpapier
Receptnummer: 2770
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolad...
Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en le...
Boen de sinaasappels schoon en doe ze in een klein pannetje waar ze net inpassen. Voeg de kaneelstokjes toe. Doe er water bij tot ze onder staan. Bren...