Chocolade druiven met blauwe kaas en een glaasje port
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 6 personen - 60 minuten
Bereiding
Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan geplaatst kan worden. Vul de pan met een laagje water zonder dat de bodem van de kom het water raakt en breng aan de kook. Voeg eerst de boter toe en dan de chocolade. Laat het smelten en roer het glad. Leg de druiven op een groot vel bakpapier op een broodplank. Giet nu de gesmolten chocolade over de druiven. Zet de broodplank met de druiven 10 minuten in de vriezer en daarna 30 minuten in de koelkast voor serveren. Serveer de chocolade druiven met de blauwe kaasjes, notenbrood en de port. Heerlijk!
Ingrediƫnten
- 1 mooie tros rode druiven
- 200 gr pure chocolade 70 procent cacao van goede kwaliteit
- 2 el boter
- 2 Ć 3 soorten blauwe kaasjes
- notenbroodje
- flesje goede port.
- Extra: bakpapier
Receptnummer: 2764
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...
Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mesp...
Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en le...