Mokka kaneel mousse
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en leg hem in de koelkast tot gebruik. Doe de mascarpone met de koffiepoeder, kaneelpoeder en de rest van de basterdsuiker in een mengkom. Mix het met de rest van de slagroom tot een romige mousse. Verdeel de mousse over vier mooie glazen. Spuit de room mooi op de mousse. Bestrooi ze met cacaopoeder door een zeefje.Garneer eventueel elk glas met 3 cranberry’s of rode besjes. Dek ze af met vershoudfolie en zet ze in de koelkast tot het serveren. Lekker met een glaasje Baileys.
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 el witte basterdsuiker
- 2 sticks Nescafé instant mokkakoffie
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el cacaopoeder
- Extra: spuitzak met grote kartelmond
Receptnummer: 2761
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...
Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...
Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mesp...