Macaroni gratiné
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Kook de room met de kippenbouillon, knoflook en de majoraan 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de macaroni toe, de kaas en de hamreepjes. Meng goed door elkaar en verdeel over 4 ingevette schaaltjes. Bak ze 20 minuten goudgeel in de oven. Versier ze uit de oven met een half kerstomaatje en een blaadje basilicum.
Ingrediënten
- 250 gr gare macaroni
- 200 ml slagroom
- ¼ tablet kippenbouillon
- 75 gr kaas
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 2 tl gedroogde majoraan
- 100 gr ham in dunne reepjes
Receptnummer: 2758
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...