Aardappeltaartjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 50 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in met wat boter en bekleed ze elk met een ontdooid plakje bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg met een mesje weg. Druk de randjes in met een vork. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs in de vormpjes. Schenk de kookroom in elk vormpje over de aardappeltjes zorg dat het niet overloopt. Maal er zout en peper over en duw plukjes rozemarijn tussen de aardappelplakjes. Bak ze in 25 minuten goudgeel en knapperig.
Ingrediënten
- 6 aardappels
- 6 plakjes bladerdeeg
- 200 ml kookroom
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn
- 6 kleine taartvormpjes
Receptnummer: 2756
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...