061377d9cd03ccb3248a5b786ff9964f8d03dae57https://www.lekkermakkelijk.nl

Bloemkool mousseline

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes gaarkoken. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de bloemkool weer terug in de pan en voeg de boter en slagroom toe. Pureer de bloemkool met de staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met royaal versgemalen zeezout, peper en veel nootmuskaat.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 sjalotje en stukjes
  • ½ l melk
  • ½ l kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 150 ml slagroom
  • geraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Receptnummer: 2750


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappeltaartjes

Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...

Geroosterde spruitjes

Verwarm de oven op 200ºC. Kook de spruitjes 5 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze zes keer kruislings in. Leg ze op een met bakpa...

Kerstsalade met geroosterde pompoen

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18