Gevulde appeltjes met cranberry compote
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en snijd ze doormidden. Haal met een theelepeltje de klokhuizen eruit. Smelt de boter in een grote koekenpan. Leg de appeltjes in de pan. Bak ze eerst op de het snijvlak gedurende 5 minuten op zacht vuur en daarna 5 minuten op de bolle kant. Schenk er nu 2 eetlepels honing over en bak ze nog 2 minuten aan beide zijden op halfhoog vuur. Haal ze uit de pan en vul ze met een eetlepel cranberrycompote.
Ingrediënten
- 6 kleine rode appeltjes
- 250 gr cranberry’s
- sap van 1 sinaasappel
- 2 tl kaneel
- 4 el honing
- 50 gr roomboter
Receptnummer: 2744
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Verwarm de oven op 200ºC. Kook de spruitjes 5 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze zes keer kruislings in. Leg ze op een met bakpa...