Kerstsalade met geroosterde pompoen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn door elkaar en maal er royaal zeezout en peper over. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pompoenparten erop en meng de knoflook olie met de pompoenparten. Bak de pompoen 25 minuten in de oven gaar. Schep ze na 15 minuten even om. Maak ondertussen de salade klaar. Doe de slablaadjes in een mooie schaal. Snijd de granaatappel in vieren en pers een helft uit. Meng het granaatappelsap met 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels limoensap, 2 tl mosterd en een halve eetlepel honing tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rest van de granaatappelpitjes over de salade. Schil de avocado en snijd in parten. Meng met het sap van een halve limoen. Verdeel over de salade. Dek de salade en dressing af met vershoudfolie. Haal de pompoen uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel de lauwwarme pompoen over de salade. Besprenkel met twee eetlepels van de dressing en geef de rest van de dressing erbij. Restjes van de ovengebakken pompoen zijn erg lekker op een crostini met Parmaham.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 300 gr gemengde slablaadjes
- 1 granaatappel
- 1 limoentje
- ½ el honing
- 50 gr pistachenootjes
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 2 el verse fijngehakte rozemarijn
- versgemalen zeezout en peper
Receptnummer: 2741
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...