Aardperensoep met gember, groene kool en walnootjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komijnzaadjes 2 minuten aan in 30 gram boter. Voeg de aardpeer en knolselderij toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de groene kool in dunne reepjes. Roerbak die in de rest van de boter. Voeg na 5 minuten de ketjap toe en roerbak nog 2 minuten en zet het vuur uit. Hak de walnoten grof. Pureer de soep met de crème fraîche en breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Laat de soep lekker warm worden, schenk in kommen en verdeel de groene kool erover. Garneer met de walnoten. Lekker met bladerdeegstengels met rauwe ham. Snijd hiervoor 3 plakjes ontdooide bladerdeeg elk in 3 repen. Leg er een reepje serranoham op en strooi er wat komijnzaadjes over en draai ze in elkaar. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze op 200ºC 20 in minuten knapperig.
Ingrediënten
- 500 gr aardperen
- ½ knolselderij
- ¼ groene kool
- 1 grote ui
- stukje gember van 4 cm
- komijnzaadjes
- 1 liter kippenbouillon of groenten naar keuze
- 2 el ketjap manis
- 200 ml crème fraîche
- 50 gr boter
Receptnummer: 2710
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de ...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...