Hachee
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui en suiker erdoor scheppen en ui in 10 minuten zachtjes bruinbakken. Bloem erover strooien en al omscheppend lichtbruin laten kleuren. Warme bouillon en azijn bij vlees schenken. Kruidnagels in laurierblaadjes steken en aan vlees toevoegen. Vocht aan de kook brengen, deksel op pan leggen en hachee op laag vuur circa 2 uur en 30 minuten laten sudderen, tot vlees gaar en boterzacht is. Laurier en kruidnagel uit pan nemen. Hachee op smaak brengen met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
Ingrediƫnten
- 750 g rib- of runderlappen, op kamertemperatuur
- 25 g boter
- 2 grote uien
- 1/2 el donkere basterdsuiker
- 1 el bloem
- 500 ml vleesbouillon
- 3 el balsamico azijn
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
Receptnummer: 271
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 25 gram boter in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voe...
Snijd het vlees in blokjes en de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en kno...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...
Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 ...