Krentenbrood
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Was de krenten en/of rozijnen. Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Meng na het kneden de krenten en/óf rozijnen voorzichtig door het deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap. Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat. Rol de lap stevig op tot een deegrol. Bestrijk de deegrol met water. Leg de deegrol in een ingevette bakvorm. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg 45 minuten narijzen. Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor. Bak het brood onder in de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Witbrood
- 275 ml handwarm water
- 25 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
- 400-500 g krenten en/of rozijnen
Receptnummer: 269
Reageren
Meer smakelijke recepten
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door he...
Maak de hotdogs klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Meng de mayonaise ...
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...