Huisgemaakte chocoladespreads
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Herfst
Bereiding
Bereidingswijze van de melkchocoladepasta met kaneel en vanille: Hak de chocolade fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een glazen kom. Zet de kom op een pannetje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer het glad met een houten lepel. Schenk in een jampot en schroef de deksel erop. Laat 1 uurtje in de koelkast opstijven. Serveer op kamertemperatuur. Bereidingswijze van de kokos-dadel chocoladespread zonder lactose: Ontpit de dadels en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en draai kort tot een smeuïge pasta. Serveer op kamertemperatuur. Bereidingswijze van de pure chocoladepasta met gekonfijte sinaasappel: Hak de chocolade en de gekonfijte plakjes sinaasappel in kleine stukjes. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een glazen kom. Zet de kom op een pannetje met kokend water. De kom mag het water niet raken. Roer het glad met een houten lepel. Schenk in een schone jampot. Schroef de deksel erop en laat 1 uurtje in de koelkast opstijven. Serveer op kamertemperatuur.
Ingrediënten
- Melkchocoladepasta met kaneel en vanille
- Ingrediënten
- 200 gr melkchocolade
- 100 gr roomboter
- mespunt zeezout
- 1 el kaneelpoeder
- merg van een1 vanillestokje
- 1 jampot of 2 kleine potjes
- Kokos-dadel chocoladespread zonder lactose
- Ingrediënten
- 10 dadels zonder pit
- 2 eetlepels cacaopoeder
- mespunt zeezout
- 4 el kokosolie
- 50 gr gerapte kokos
- klein glazen potje
- Pure chocoladepasta met gekonfijte sinaasappel
- Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr roomboter
- mespunt zeezout
- 4 plakjes gekonfijte sinaasappel - zie recept hazelnotentulband
- 50 gr geroosterde pijnboompitjes
- 1 jampot of 2 kleintjes
Receptnummer: 2653
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met bo...
Verwarm de oven voor op 150ºC. Houd 2 eetlepels van het sesamzaad en 2 eetlepels van de zonnebloempitten en pompoenpitten apart. Meng de rest met het...