Hazelnoten-mokka tulband met gekonfijte sinaasappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met boter. Meng de bloem goed met het bakpoeder en zet apart. Schenk de slagroom in een schaaltje en voeg al roerend de mokka koffiepoeder toe. Doe de suiker met een mespunt zout in een grote mengkom en voeg de boter toe. Mix tot een romige massa. Voeg dan één voor één al mixend de eieren toe. Voeg pas weer een ei toe als het opgenomen is door het botermengsel. Voeg na elk ei ook steeds een kwart van het bloemmengsel toe en steeds 2 eetlepels van het koffiemengsel. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Houd 3 eetlepels hazelnoten apart voor de garnering en spatel de rest van de gehakte hazelnoten erdoor. Schenk het beslag in de tulband vorm. Zet de tulband een richel onder het midden van de oven en bak gedurende 60 à 70 minuten goudbruin. Test na 55 minuten of hij gaar is door met en satéprikker in het deeg te prikken. Komt hij er droog uit dan is de tulband gaar. Maak ondertussen de gekonfijte sinaasappel. Snijd de goed schoongeboende sinaasappel elk in 8 dunne plakken. Verwarm de honing in een grote koekenpan. Voeg de plakjes sinaasappel toe en laat ze 10 minuten sudderen op halfhoog vuur. Draai ze na 5 minuten voorzichtig om met een houten spatel, ze moeten heel blijven. Maal er wat zeezout over en verdeel de boter in vlokjes over de plakjes sinaasappel. Laat nogmaals 10 minuten sudderen en draai ze na 5 minuten voorzichtig om. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze afkoelen.Haal de tulband uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem daarna op een rooster en laat hem verder afkoelen. Smelt voor het serveren de melkchocolade met de boter in een kom boven kokend water. De kom mag het water niet raken. Als de chocolade is gesmolten schenk deze dan over in een schenkkan. Zet de tulband op een mooie schaal of plank en serveer met de rest van de hazelnoten, de gekonfijte sinaasappel en de gesmolten chocolade. Een feestje na een mooie herfstwandeling.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor de tulband:
- 500 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 ml slagroom
- 2 sticks mokka instant koffie
- 125 gr hazelnoten
- 225 gr roomboter
- 225 gr witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 4 eieren
- 1 grote tulband cakevorm of 2 kleintjes
- Ingrediënten voor de gekonfijte sinaasappel
- 2 sinaasappels
- 125 ml honing
- 2 takjes rozemarijn
- Versgemalen zeezout
- 2 el boter
- Ingrediënten voor de garnering
- 200 gr melkchocolade
- 20 gr roomboter
Receptnummer: 2651
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...
Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...
Bereidingswijze van de melkchocoladepasta met kaneel en vanille: Hak de chocolade fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een glaze...