Rode kool stamppot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winterpeen en de komijn in een wok totdat alles beetgaar is. Voeg bij de aardappelpure en roer het geheel samen met de gehakte selderij door elkaar. Serveer met gebakken worstjes of met vegetarische balletjes.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 rode kool in dunne ringen
- 2 winterpenen geraspt
- 1 tl komijn (djinten)
- 1 tl nootmuskaat
- 150 ml melk
- bosje selderij
Receptnummer: 265
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...
Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...