Chocoladeflikken met noten, tijm en granaatappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 70 minuten
Bereiding
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet raken. Maal er wat zeezout over. Als de chocolade gesmolten is met een houten spatel roeren. Leg een vel bakpapier op een snijplank. Schep telkens een halve eetlepel gesmolten chocolade op het bakpapier en vorm tot een grote cirkel. Versier ze met de noten, blaadjes tijm en granaatappelpitjes. Laat ze 5 minuten in de vriezer opstijven. Zet ze dan tot gebruik in de ijskast.
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 125 gr pure chocolade
- 1 volle el roomboter
- versgemalen zeezout
- 2 takjes tijm, de blaadjes
- 20 gr hazelnoten
- 20 gr pecannoten
- 20 gr walnoten
- 20 gr bruine amandelen
- 2 el granaatappelpitjes
- bakpapier
Receptnummer: 2649
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met bo...
Bereidingswijze van de melkchocoladepasta met kaneel en vanille: Hak de chocolade fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een glaze...