Chocoladetaart met stoofpeertjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Herfst - 6 personen - 45 minuten
Bereiding
Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de eidooiers en het water toe en draai nogmaals tot het deeg zich een bal vormt. Haal dan het deeg uit de keukenmachine en kneed nog even heel kort door. Wikkel het in een vel bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 190ºC. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Druk het deeg plat en leg het in de taartvorm. Druk het deeg verder zorgvuldig met de hand uit in de vorm. Ook tegen de rand van de taartvorm. Leg een vel bakpapier op het deeg in de vorm en strooi hierop de droge bonen of rijst, dit dient als steunvulling. Schuif de bodem in de oven en bak 22 minuten met de steunvulling. Haal dan de bodem uit de oven til het bakpapier met de steunvulling eruit en bak de bodem nogmaals 10 minuten goudbruin. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin en daarna de geschaafde amandeltjes. Meng ze met de honing en verdeel over de taartbodem. Maak nu de chocoladevulling. Doe de chocolade met de boter en mespuntje zout in een glazen kom en hang deze in een pan met kokend water. De kom mag het water niet raken. Wacht tot de chocolade is gesmolten en schep om met een houten lepel. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Zet de kom dan 5 minuten in de vriezer en roer het af en toe om. Het mag niet hard worden. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker. Haal de gesmolten chocolade uit de vriezer en roer het nog even goed door. Meng dan luchtig door de slagroom. Schep alle chocoladeroom op het midden van de taartbodem en strijk het mooi uit over de bodem. Zet de taart 10 minuten in de vriezer en druk daarna de stoofpeertjes erin. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Extra lekker met een glaasje port erbij.
Ingrediënten
- 400 gr bloem
- 200 gr koude roomboter in blokjes
- mespunt zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 el witte basterdsuiker
- 2 eidooiers, 3 el koud water
- 400 gr steunvulling, droge bonen, rijst of bakkorrels
- 2 vellen bakpapier
- Ingrediënten voor de chocolade vulling:
- 75 gr pijnboompitjes
- 75 gr amandelschaafsel
- 3 el honing
- 200 gr pure chocolade grof gehakt
- 100 gr roomboter
- mespuntje zout
- 200 ml slagroom
- Voor erop, 8 kant en klaar stoofpeertjes
- Lage taartvorm van 24 à 26 cm doorsnede met kartel rand en uitneembare bodem
Receptnummer: 2647
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met bo...
Verwarm de oven voor op 150ºC. Houd 2 eetlepels van het sesamzaad en 2 eetlepels van de zonnebloempitten en pompoenpitten apart. Meng de rest met het...