Romige kokos rijstpap met gebakken peer
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Breng de kokosmelk en rijstmelk aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de rijstpap. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de deksel van het vuur en laat nogmaals 10 minuten koken. Laat afkoelen tot lauwwarm. Rooster de kokosvlokken goudbruin met een klontje boter in een koekenpan. Schil de peren en halveer ze. Snijd met een scherp mesje het klokkenhuis eruit. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg dan de suiker en het vanillemerg toe. Leg de halve peren erin en bak aan beide zijden goudbruin. Blus af met de witte wijn en laat nog 8 minuten stoven. Verdeel de lauwwarme rijstpap in 6 mooie glazen en zet in ieder glas een halve gebakken peer. Bestrooi met de geroosterde kokosvlokken.
Ingrediënten
- 100 gr risotto rijst
- 40 gr witte basterdsuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 1 mespunt zout
- 300 ml kokosmelk
- 250 ml rijstmelk
- Ingrediënten voor de gebakken peren
- 3 rijpe peren
- 20 gr roomboter
- 15 gr suiker
- merg van 1 vanillestokje
- 200 ml witte wijn
- 4 el kokosvlokken
Receptnummer: 2645
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koek...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en boor de klokkenhuizen eruit met de appelboor. Snijd elke appel in vieren en snijd ze in dunne schij...