Pruimen crumble met havermout en kardemom
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 6 personen - 60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koekenpan en strooi de vanillesuiker erin. Voeg de stukjes appel en peer toe. Bak ze 3 minuten al omscheppend lichtbruin. Voeg dan de pruimen toe en bak 2 minuten mee. Doe het fruit in een ingevette ovenschaal. Meng voor de laag crumble de bloem met de suiker, havervlokken en het kaneelpoeder. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe aan het bloemmengsel. Meng met de vingers de boter door de bloem tot deegkruimels. Verdeel dit over het fruit. Schuif de crumble in de oven en bak 30 minuten tot het deeg krokant is. Serveer met slagroom en kokos custardsaus. Die maak je zo, meng 15 gram custardpoeder met 30 gram witte basterdsuiker. Neem 3 eetlepels van 400 ml kokosmelk en roer dit door het custardsuiker mengsel. Breng de resterend kokosmelk aan de kook. Voeg al roerend het custard papje toe en laat 4 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Serveer de warme kokos custardsaus bij de crumble.
Ingrediënten
- 400 gr gemengde pruimen
- 2 peren, 2 rode appels
- 50 gr boter
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 100 gr bloem
- 100 gr koude boter
- 60 gr suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 50 gr havervlokken
Receptnummer: 2642
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng de kokosmelk en rijstmelk aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de rijstpap. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en boor de klokkenhuizen eruit met de appelboor. Snijd elke appel in vieren en snijd ze in dunne schij...