Kabeljauw, garnalen, champignons en druiven in roomsaus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de visbouillon beetje bij beetje toe. Totdat je een dikke saus hebt. Laat de saus nog 4 minuten pruttelen. Voeg de kookroom toe en roer erdoor. Voeg als het iets te dik wordt wat kokend water toe. Leg de stukken kabeljauw in de saus en laat 4 minuten zachtjes garen. Voeg nu ook de druiven, garnalen en champignons toe. Laat nog 4 minuten zachtjes sudderen. Voeg versgemalen zeezout en peper naar smaak toe. Serveer met rijst en partjes citroen.
Ingrediënten
- 300 gr kabeljauw in grove blokken gesneden
- 150 gr roze garnalen
- 150 gr kleine witte champignons
- 200 gr witte druiven zonder pit
- 30 gr boter
- 25 gr bloem
- 250 ml visbouillon of kipbouillon van een blokje
- 250 ml kookroom op kamertemperatuur
- gekookte rijst voor erbij
- partjes citroen
Receptnummer: 2624
Reageren
Meer smakelijke recepten
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...
Verwarm de oven op 200ºC. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Bak de stukken kip in delen rondom goudbruin in een gr...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...