Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apart. Halveer de struikjes witlof en bak ze in 25 gram boter aan elke kant 2 minuten. Voeg dan de honing toe en bak de witlof nog 4 minuten tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de boter en de takjes rozemarijn toe. Bak de biefstuk rondom bruin. Aan elke zijde 2 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg nu de pruimen en de fijngehakte rode ui toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de biefstuk en witlof weer toe, zet het vuur laag en laat nog 4 minuten sudderen. Strooi de hazelnoten erover. Lekker met ciabatta.
Ingrediënten
- 2 biefstukjes van 150 gr
- 3 struikjes witlof
- 8 pruimen
- 1 rode ui
- 50 gr hazelnoten
- 50 gr roomboter
- 3 takjes rozemarijn
Receptnummer: 2621
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 200ºC. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Bak de stukken kip in delen rondom goudbruin in een gr...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...