Bietencarpaccio met frambozen, gepofte tomaatjes en mozzarella
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Schaaf de biet in dunne plakken en wentel ze door het citroensap. Schik ze op een mooi bord. Bak de kerstomaatjes gedurende drie minuten op halfhoog vuur. Blus af met een eetlepel balsamicoazijn en een theelepel honing. Schep ze uit de pan en schik ze op de bietjes. Garneer met de frambozen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over bietencarpaccio. Maak een dressing van twee eetlepels olijfolie. Met citroenrasp en zeezout naar smaak. Verdeel deze over de bietencarpaccio.
Ingrediƫnten
- 4 grote gekookte bieten
- sap van een citroen
- 150 gr gele kerstomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- dressing
- Spaanse olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
- versgemalen peper en zeezout
- sap en rasp van 1 citroen
Receptnummer: 2592
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de rode ui in dunne ringen en laat weken in 2 eetlepels citroensap. Zet apart; deze zijn voor de garnering. Snijd de Chinese kool in dunne reepj...
Hak de eieren grof. Schik de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de helften banaan elk in drie stukken. Meng het citroensap met de zonn...
Kook de strikjespasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de prei in dunne ringen. Was de prei zorgvuldig. Dep de prei met een schone t...