Kipcurry met sperziebonen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de ui fijn en bak aan in de zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de limoensap toe. Snijd de kipfilet in blokjes en wentel door de bloem. Voeg toe aan het kokosmengsel en laat 15 minuten meestoven op een laag vuur. Kook ondertussen de schoongemaakte sperziebonen in 7 minuten beetgaar en giet af. Voeg toe aan de kipcurry en roer goed door. Serveer met rijst.
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 1 el bloem
- 1 ui
- 2 el groene currypasta
- 1 blikje kokosmelk
- 3 el limoensap
- 500 g sperziebonen
Receptnummer: 259
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui 2 minuten. Bestro...
Pel en snij de ui in parten. Pel de knoflook en snij grof. Snij de courgette en wortelen in plakken. Was de aardappels (niet schillen) en halveer ze. ...
Verwarm de oven tot 250°C. Leg de kip in een ovenschaal en smeer hem rondom in met een flinke laag roomboter. Als dat op sommige plaatsen bijna 1 cm ...