Tortilla met salsa verde, tomaat en verse maïs
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Maak eerst de salsa verde. Doe hiervoor alle ingrediënten in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een mooie salsa. Laat afgedekt 20 minuten op smaak komen. Kook ondertussen de maiskolf gaar. Snijd de vleestomaten in plakken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de romatomaten in kwarten. Bak de tortilla’s aan beide zijden goudbruin in een laagje olijfolie. Verdeel hierover de ricotta. Schep op elke tortilla 1 eetlepel salsa verde en strijk dit over de ricotta uit. Verdeel hierop de vleestomaten, de romatomaten en de kersentomaten. Snijd met een scherp mes de maïs van de kolf. Verdeel de maïs over de tortilla’s. Garneer met muntblaadjes. Lekker met plakjes avocado en kidneybonen.
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 4 tortilla’s (medium)
- 2 vleestomaten
- 2 romatomaten
- 150 gr kerstomaatjes
- 1 verse maiskolf
- 250 gr ricotta
- voor de salsa verde:
- half bosje koriander (grof gehakt)
- half bosje peterselie (grof gehakt)
- 2 takjes munt
- 4 el olijfolie
- ½ Spaanse peper zonder zoutjes
- 1 tl komijnpoeder
- sap van ½ limoen
- versgemalen zeezout
- 1 teentje knoflook fijngehakt
Receptnummer: 2571
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de kipfilets 8 minuten voor. Laat ze 5 minuten afkoelen en snijd ze in plakken. Bestrooi ze met cayennepeper en zeezout. Schenk er 2 eetlepels ol...
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. Leg ze over elkaar in een grote schaal. Schenk hierover het citroensap en de olijfolie. Maal...
Kook de rijst gaar volgens de verpakking, schaaf de komkommer in linten en leg ze in een vergiet. Maal er royaal zeezout over en pers er een ½ citroe...