04e6acb901d13dfdeb215dba161681b90d53d2fd1https://www.lekkermakkelijk.nl

Zelf bitterballen maken

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Herfst - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Verhit het frituur op 180 graden. Smelt de boter en roer de bloem er door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij. Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. Meng de eidooiers met de room, roer nu het ei-roommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!! Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de bitterbalen in circa 5 minuten.

Ingrediƫnten

  • 250 g fijngesneden mals gekookt rundvlees
  • 75 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • 3 tl selderijzout
  • 5 dl vleesbouillon
  • cayennepeper, nootmuskaat
  • paneermeel
  • 4 g gelatine

Receptnummer: 257


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18