Lekker gezonde boterhammen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 1 persoon - 10 minuten
Bereiding
Een boterham met tomaat. Vele kinderen hebben graag maïsbrood omdat het een ietwat zoetere smaak heeft. Als beleg dienen producten die rijk zijn aan suikers natuurlijk vermeden te worden. Dus geen jam of chocopasta. Voor wie toch voor een smeerpasta wil gaan kan best pindakaas kiezen aangezien daar veel eiwitten in zitten. Gezond beleg is mager vlees, tonijn, kaas en eiersalade. Aangezien kinderen jonger dan 5 jaar meer vet nodig hebben om te groeien mogen deze wat frequenter kaas eten. Hoe ouder men wordt hoe meer men dit dient proberen af te bouwen. Om de boterham helemaal af te maken kan er nog een stukje tomaat of komkommer tussen gestoken worden en de gezonde boterham is klaar. Vers geperste sinaasappels of melk zijn de beste keuze.
Ingrediënten
- Bruine boterhammen zijn eenvoudig te bereiden en bevatten enkele erg belangrijke koolhydraten.
Receptnummer: 255
Reageren
Meer smakelijke recepten
Besmeer het brood met boter. Beleg het brood met plakjes jonge kaas. Leg daarop de plakken ham. Snijd de tomaten in plakjes en laat ze even uitlekken....
Was en snijd de ijsbergsla. Snijd de tomaten in dunne plakken en de augurk in lange plakjes. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met mayonaise of ...
Snijd de tonijn fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp, de tonijn, kappertjes, mayonaise en mosterd in een...
Mix de ricotta met de citroen en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika in stukjes, halveer de tomaatjes. Snijd dunne schij...