Zomerfruit in kokosmelk dressing
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin. Doe in een schaaltje. Maak de kokosmelk dressing. Meng de kokosmelk met het sap en rasp van 2 limoenen en de honing. Snijd de meloenen en ananas in dunne plakken. Snijd de nectarines doormidden en haal de pit eruit. Pak twee mooie schalen en leg de bodem vol met ijsblokjes. Schik hierop het fruit en leg er de frambozen en aardbeien tussen. Schenk dan de kokosdressing erover. Bestrooi met wat geroosterde kokosrasp en geef de rest er apart bij in een schaaltje. Maak (eventueel) af met wat eetbare bloemblaadjes.
Ingrediënten
- ¼ watermeloen
- 1 oranje meloen
- 4 nectarines
- ½ ananas
- 125 gr frambozen
- 150 gr aardbeien
- kokosmelk dressing:
- 2 blikken kokosmelk
- rasp en de sap van 2 limoenen
- 30 gr geraspte kokos
- 4 el honing
- ijsblokjes
- eventueel eetbare bloemblaadjes
Receptnummer: 2526
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak de aardbeien, kersen en blauwe bessen schoon. Voorzichtig mengen op een groot diep bord. Sprenkel de citroensap over het fruit. Neem 4 bollen van...
Maak eerst de vanille-sinaasappelsiroop. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanille eruit. Meng dit met de suiker. Schenk het sin...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak eerst het korstdeeg. Doe hiervoor de bloem, blokjes boter, mespunt zout en de poedersuiker in de keukenmachine. D...