Empanadas met tonijn, ei en paprika
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 53 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk plakje deeg de puntjes eraf zodat je ronde plakjes krijgt. Vulling: meng alle ingrediënten door elkaar (behalve de eidooier). Schep op elk plakje deeg 2 eetlepels van het tonijnmengsel. Klap ze dubbel. Knijp met duim en wijsvinger de plakjes goed dicht. Bak ze 15 minuten in de oven lichtbruin. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk ze met de eidooier. Zet de empanadas terug in de oven en bak ze nog 8 minuten.
Ingrediënten
- 1 pakje hartige taartdeeg of bladerdeeg
- 1 blikje tonijn
- 1 gele paprika, in kleine stukjes
- 2 el kappertjes
- 1 tl geroosterde paprikapoeder
- 1 geperste knoflook
- 1 el fijngehakte peterselie
- rasp van ½ citroen
- 2 el fijngehakte groene olijven
- 3 hardgekookte eieren
- 1 eidooier
- extra: bakplaat, bakpapier, kwastje
Receptnummer: 2513
Reageren
Meer smakelijke recepten
Scheur het brood in stukjes. Verhit een royale laag olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin. Schep het brood uit de pan. Ontvel ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een rooster in de oven. Laat ze 20 minuten in de oven totdat er zwarte schroeiplekken ontstaan. ...
Bak de paprika en de hele kerstomaatjes in 4 eetlepels olijfollie 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en de kipkluifjes toe. E...