Geroosterde paprikadip met amandelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een rooster in de oven. Laat ze 20 minuten in de oven totdat er zwarte schroeiplekken ontstaan. Zet de oven uit en laat ze nog 10 minuten in oven (zo kun je makkelijk het vel verwijderen). Haal ze uit de oven. Wrijf het velletje eraf. Snijd de paprika’s door en verwijder de zaadlijsten. Rooster de amandelen goudbruin in koekenpan (laat ze niet aanbranden). Doe de paprika’s, de geroosterde amandelen, de knoflook en de olijfolie in een hoge mengbeker en pureer met staafmixer tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Deze paprikasaus heet Romescosaus. Het smaakt heerlijk op brood met rode ui, zwarte olijven en Chorizo. Ook lekker als dip met soepstengels.
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 75 gr geschaafde amandelen
- 4 el olijfolie
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- peper en zout
Receptnummer: 2509
Reageren
Meer smakelijke recepten
Open de blikken witte bonen en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak de citroenvinaigrette, doe in een schaal het citroensap, de Spaanse peper, fijng...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de druiven goed en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal en schenk de olijfolie erover. Voeg zout en peper toe. Z...
Snijd de krabsticks in plakjes. Schil de aardappels. Laat ze heel en kook ze 10 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen...