Tapasbroodjes met manchego kaas en geroosterde druiven uit de oven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de druiven goed en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal en schenk de olijfolie erover. Voeg zout en peper toe. Zorg dat alle druiven goed bedekt zijn met de olijfolie. Rooster de druiven 15 minuten in de oven. Haal de druiven uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd het brood in dikke plakken en halveer deze. Kwast het brood aan allebei de zijden in met olijfolie. Verhit de grillpan tot hij gaat walmen. Rooster hier de broodjes in tot ze mooie grillstrepen hebben. Snijd de manchego in plakken. Beleg het gegrilde brood met de manchego en de geroosterde druiven. Lekker met gerookte amandelen en een glas rosé.
Ingrediënten
- ½ rustiek brood
- 150 gram manchego kaas
- 1 bak rode druiven zonder pit
- 4 el Spaanse olijfolie
- versgemalen peper en zeezout
- extra: ovenschaal, grillpan
Receptnummer: 2506
Reageren
Meer smakelijke recepten
Scheur het brood in stukjes. Verhit een royale laag olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin. Schep het brood uit de pan. Ontvel ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de geroo...
Bak de paprika en de hele kerstomaatjes in 4 eetlepels olijfollie 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en de kipkluifjes toe. E...