Gazpacho
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 6 personen - 90 minuten
Bereiding
Scheur het brood in stukjes. Verhit een royale laag olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin. Schep het brood uit de pan. Ontvel de tomaten: kerf de vleestomaten kruislings in, leg ze in een diepe kom en schenk kokend water toe. Laat 2 minuten rusten. Nu kun je velletjes er makkelijk vanaf halen. Hak de ontvelde tomaten in grove stukken en doe ze in de blender. Doe hier ook de komkommer, de paprika, de ui, het brood, de ontpitte kersen, 8 eetlepels olijfolie, tabasco, komijnpoeder en honing in. Pureer 3 minuten tot een dikke gazpacho. Schenk over in een schaal en voeg 10 ijsblokjes toe. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast op smaak komen. Schenk de soep bij het opdienen in kleine glaasjes. Leg in elk glaasje een ijsblokje. Garneer met reepjes paprika en 2 cocktailgarnaaltjes.
Ingrediënten
- 4 sneedjes oud brood (liefst wit)
- Spaanse olijfolie
- 4 grote vleestomaten
- 1 bakje kersen ontpit (bewaar paar hele kersen voor garnering)
- 1 komkommer, gewassen en stukken gesneden
- 1 rode ui, grof gehakt
- 1 grote teen knoflook, uitgeperst
- 1 gele paprika, in stukken
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el Tabasco
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el honing
- garnering:
- oranje paprika
- cocktailgarnalen met staart
- balsamicoazijn
- extra: blender of staafmixer
Receptnummer: 2496
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de geroo...
Open de blikken witte bonen en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak de citroenvinaigrette, doe in een schaal het citroensap, de Spaanse peper, fijng...
Snijd de krabsticks in plakjes. Schil de aardappels. Laat ze heel en kook ze 10 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen...